Despre

Despre proiect

Motto: Salvarea datelor importante pentru tine!

Proiectul actual își propune să ajute oamenii să învețe să salveze date importante pentru ei (și, poate, pentru alții).

Exemple: cum să salvezi o listă cu melodiile tale preferate, ce cărți vă plac, ce filme vă place să vizionați și ce fotografii vă mișcă.

Există, desigur, și alte aspecte implicate, cum ar fi să fii productiv în timp ce folosești tehnologia, să salvezi alte tipuri de date (documente importante, de exemplu) și să știi ce este demn de încredere și ce nu.

Despre autor – Olivian Breda

Mi s-a spus că am tendința de a scrie uneori abstract.

Unde am locuit?
M-am născut în București, pe 3 mai 1982. Am fost crescut la început de o mătușă, într-o comună mică (Pîrjol, Bacău). De la 3 ani și până la 18 ani (în 2001), am locuit în Năvodari, Constanța, cu părinții. Între 2001 – 2015 am locuit în București, în cămin – la facultate. Din iunie 2015 până în august 2016, am locuit în Londra, Regatul Unit. Din august 2016 până în septembrie 2018, am locuit în Năvodari. Din octombrie 2018 până în mai 2020, am locuit în București. Din iunie 2020 locuiesc în Năvodari.

Pe plan profesional:
Am studiat informatica la liceu, economie la facultate, comunicare și relații publice la masterat, și IT și securitate în două masterate diferite.
Sunt freelancer din 2007. Am lucrat ca freelancer, angajat la client (lucru pentru o companie), angajat la agenție (lucru pentru clienții agenției).
Mă ocup de audituri de site-uri, atât pe partea de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), cât și legat de uzabilitate (experiența vizitatorilor pe site-uri). Fac, de asemenea, implementări de site-uri pe platforma WordPress.
Tastez cu 80 de cuvinte pe minut.

Pe plan personal:
Dintre locurile unde am locuit, Londra m-a fascinat cu bogăția ei culturală, am mulți prieteni în București și viața la Năvodari e cea mai comodă.
Stau mult timp la PC, și sunt pasionat de tot felul de lucruri, de la filmări la ascultat muzică, la văzut filme, la trăit sănătos, teatru, rețele sociale, blogging, citit știri și cărți, voluntariat, râs și glume, întâlniri cu prietenii.
Mă uimește la mine că deși fac multe lucruri, nu călătoresc atât de mult. Prefer, totuși, să fac un tip de călătorie – călătorii în mine. E și un site cu care am colaborat: Călătoria Inimii.
Se zice că repetarea te face să te simți epuizat. Cu toate acestea, dacă vrei să fii convingător cu argumentele tale, fii pregătit să le spui din nou și din nou.
Un predictor de succes subestimat: dorința de a avea un statut social scăzut. Toată lumea se gândește la lucruri precum munca multă pentru a avea succes, dar să poți să îți asumi că faci lucruri mai puțin importante poate duce la succes.
Hannibal o sună pe Clarice la telefon și o spune puțin diferit: „Lumea e mai interesantă cu tine în ea”.
Nu încerci să îți găsești timp pentru lucruri importante, ci faci să ai timp.
Tot ceea ce faci este un cost de oportunitate. Faci ceva – pierzi pe alt plan acel timp.
Într-o zi, când te aștepți mai puțin, te întâlni lovi cu cineva care se va purta frumos cu inima ta și și vei fi atât de bucuros că ai ținut-o deschisă.
În fine, sunt de acord cu Mark Twain, care spune că a trecut prin lucruri groaznice în viața lui, dintre care unele chiar s-au întâmplat.

 

Everything is on fire,
but everyone I love is doing beautiful things
and trying to make life worth living,
and I know I don’t have to believe in everything,
but I believe in that.
Nikita Gill